Mooie afsluiting op zondag

Mooie afsluiting op zondag
zondag 2 juli 2017 - Voor het eerst kende het Baggerfestival een derde dag. Op zondag werd afgesloten met een open lucht kerkdienst.

De oecumenische kerkdienst op het Dr. Langeveldplein werd vooraf gegaan door een picknick. Een kleine 500 aanwezigen waren afgekomen die geleid werd door 'baggerdominee' Stefan Francke en muzikaal omlijst door een band van achttien Sliedrechtse muzikanten. 

De baggerdominee is in dienst van de Stichting Pastoraat Werkers Overzee (SPWO). De SPWO vindt zijn oorsprong in Sliedrecht. Zij wordt betaald door de baggerbedrijven en aangesloten kerken met als doel baggeraars wereldwijd te bezoeken.

Met de viering werd op een laagdrempelige en eigentijdse manier de verbinding te gelegd tussen de baggerij/waterbouw en kerk. Het Christelijk geloof heeft hierop onmiskenbaar een grote invloed gehad.

Hier vind je online het muzikale programma van de dienst.
Reageren?

< Terug naar het overzicht

De nieuwsbrief

Altijd als eerste de belangrijkste informatie verkrijgen over het Baggerfestival? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van alle aankomende activiteiten van het Baggerfestival! 

Copyright © Baggerfestival Sliedrecht 2018. Cookiebeleid | Privacybeleid