Terugblik Strandvolleybal Baggerfestival 2015

Terugblik Strandvolleybal Baggerfestival 2015
maandag 21 november 2016 -

De zon scheen volop het Plaatje waar 6 volleybalvelden waren aangelegd door de Rotary Sliedrecht e.o. het geheel zag er fraai, feestelijk en vooral professioneel uit. Een tent waar de teams zich moesten melden, waaruit alle wedstrijden werden geregeld. Veel muziek maakte het geheel nog vrolijker. Een goed uitgangspunt voor een fantastische dagvolleyballen. Niet te vergeten de mooie tribune bij het hoofdveld gesponsord door Rabobank. De inwendige mens en onze dorstbehoefte was ook uitstekend verzorgd op het BeachPlaza. Het was vooraf wel even spannend, want als het zo bloedheet zou worden als voorspeld is het toch de vraag of zo’n toernooi dan nog zo leuk is? De weergoden waren ons echter heel gunstig gestemd. Het werd warm, maar minder dan voorspeld en er was ook een heerlijk verfrissend windje.

Om 11.00u begonnen de poulewedstrijden en de spanning liep daarbij hoog op. Weinig was te merken van warmte, zo intensief werd om de winst gestreden. Rond het middaguur waren de poulewedstrijden gespeeld en waren de halve finalisten bekend. Voordat deze halve finales werden gespeeld mochten wij genieten van een demonstratiewedstrijd beachvolleybal door 4 jonge mannen van Sliedrecht Sport. Een mooie wedstrijd, maar bovenal ook nog heel spannend.Zij gaven elkaar niets toe en een derde set was nodig om de winnaar te kunnen aanwijzen. Vanaf de tribune was het een geweldig zicht op de wedstrijd.  

Daarna werden de halve finales gespeeld. Fel werd gevochten voor het behalen van de finale. In de categorie heren plaatstte het team Schildersbedrijf Den Breejen en Dreamteam zich. Bij de categorie gemengd de Baggerboeren en SGP Christenunie. De finale in beide poules (gemengd en heren) werd ongewoon spannend, maar het team van Den Breejen en het team SGP Christenunie werden winnaar. Zij mochten de beker in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van Rotary Sliedrecht, Andre Boer.

De sportiviteitsprijs ging naar het team van Boskalis, vanwege het uitlenen van eigen teamleden aan teams waar zij zelf tegen moesten strijden! Ook was er een prijs voor het team Hogeschool Rotterdam Civiele Techniek, waar het hele festival eigenlijk om draaide: instroom van jonge mensen in de Waterbouw. We hadden ook een team van de Calvijn School in Sliedrecht.

We hebben voor hen een apart veld ingericht voor wat oefeningen, een onderling toernooi en voor wat gesnoep en waterpret. De winnaar ging naar huis met een gesigneerde bal, getekend door de beachboys van de demonstratiewedstrijd! Een prachtige volleybaldag werd met een drankje afgesloten en we kijken terug op een fantastisch toernooi!Reageren?

< Terug naar het overzicht

De nieuwsbrief

Altijd als eerste de belangrijkste informatie verkrijgen over het Baggerfestival? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van alle aankomende activiteiten van het Baggerfestival! 

Copyright © Baggerfestival Sliedrecht 2017.