PERSBERICHT

Baggerfestival voor en door Sliedrecht
vrijdag 3 en zaterdag 4 juli

SLIEDRECHT – 11 maart 2015. Op vrijdag 3 t/m zaterdag 4 juli staan verleden, heden én toekomst van de baggerindustrie centraal tijdens het Baggerfestival 2015. Het Baggerfestival vindt plaats bij de haven en in het centrum van Sliedrecht.

De afgelopen periode is door onder andere het Baggermuseum, gemeente Sliedrecht, Van den Herik, Royal IHC, Krohne, Rabobank Merwestroom, Rotary Sliedrecht, VSO en de Vereniging van Waterbouwers achter de schermen hard gewerkt om het Baggerfestival weer op de kaart te zetten. Met als resultaat: het jaarlijkse Baggerfestival is na zeven jaar op 3 en 4 juli terug in Sliedrecht.

Volgens wethouder Hans Tanis wordt het een nieuw feestelijk festival waarin de successen van het oude Baggerfestival hun plaats krijgen.“We krijgen een evenement dat past bij het karakter van ons dorp. Het wordt écht een festival voor en door Sliedrecht. Ik ben er trots op dat we nu al met zovele betrokken dorpsgenoten bezig zijn om het  feest tot een succes te maken.”

Sliedrecht presenteert zich

Tijdens het Baggerfestival presenteren het Sliedrechtse bedrijfsleven en het onderwijs de talrijke mogelijkheden van het werken en leren in de baggerindustrie. Het aanbod van evenementen tijdens het Baggerfestival is divers en aantrekkelijk voor jong en oud. Lokale bedrijven openen hun deuren, er zijn muzikale optredens, een braderie, activiteiten op en rond het water, rondleidingen en proeverijen. Ook krijgen de Sliedrechtse verenigingen en instellingen nadrukkelijk een plaats om zich aan het dorp te presenteren. Daarmee krijgt de Sliedrechtse samenleving een belangrijke plek in het festival.

Stichting Baggerfestival Sliedrecht gestart

Het festivalprogramma wordt momenteel samengesteld door een groep vertegenwoordigers uit zowel het Sliedrechtse bedrijfsleven, gemeente en verenigingen. Voorzitter van de Stichting Baggerfestival Sliedrecht is Van den Herik directeur Jan Huijbers: ”Het enthousiasme van alle partijen in de projectgroep is groot. Wij hebben allemaal dezelfde drive: met elkaar een succesvol Baggerfestival neerzetten waarmee het dorp weer een mooi evenement rijker is.”   

De Stichting Baggerfestival Sliedrecht wil begin mei het definitieve festivalprogramma presenteren aan de inwoners van Sliedrecht.


Voor meer informatie over het Baggerfestival kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de gemeente Sliedrecht: Esther Schaddelee 06 51 12 17 89 

Foto's 2015

Baggerfestival Sliedrecht: meer dan een feest

Baggerfestival Sliedrecht: meer dan een feest

Na 7 jaar afwezigheid, was het Baggerfestival afgelopen weekend weer terug in Sliedrecht. Lees hier de nieuwsbrief.  
Terugblik Strandvolleybal Baggerfestival 2015

Terugblik Strandvolleybal Baggerfestival 2015

De zon scheen volop het Plaatje waar 6 volleybalvelden waren aangelegd door de Rotary Sliedrecht e.o. het geheel zag er fraai, feestelijk en vooral professioneel uit. Een tent waar de teams zich moesten melden, waaruit alle wedstrijden werden geregeld. Veel muziek maakte het geheel nog vrolijker. Een goed uitgangspunt voor een fantastische dagvolleyballen. Niet te vergeten de mooie tribune bij het hoofdveld gesponsord door Rabobank. De inwendige mens en onze dorstbehoefte was ook uitstekend verzorgd op het BeachPlaza. Het was vooraf wel even spannend, want als het zo bloedheet zou worden als voorspeld is het toch de vraag of zo’n toernooi dan nog zo leuk is? De weergoden waren ons echter heel gunstig gestemd. Het werd warm, maar minder dan voorspeld en er was ook een heerlijk verfrissend windje.

Om 11.00u begonnen de poulewedstrijden en de spanning liep daarbij hoog op. Weinig was te merken van warmte, zo intensief werd om de winst gestreden. Rond het middaguur waren de poulewedstrijden gespeeld en waren de halve finalisten bekend. Voordat deze halve finales werden gespeeld mochten wij genieten van een demonstratiewedstrijd beachvolleybal door 4 jonge mannen van Sliedrecht Sport. Een mooie wedstrijd, maar bovenal ook nog heel spannend.Zij gaven elkaar niets toe en een derde set was nodig om de winnaar te kunnen aanwijzen. Vanaf de tribune was het een geweldig zicht op de wedstrijd.  

Daarna werden de halve finales gespeeld. Fel werd gevochten voor het behalen van de finale. In de categorie heren plaatstte het team Schildersbedrijf Den Breejen en Dreamteam zich. Bij de categorie gemengd de Baggerboeren en SGP Christenunie. De finale in beide poules (gemengd en heren) werd ongewoon spannend, maar het team van Den Breejen en het team SGP Christenunie werden winnaar. Zij mochten de beker in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van Rotary Sliedrecht, Andre Boer.

De sportiviteitsprijs ging naar het team van Boskalis, vanwege het uitlenen van eigen teamleden aan teams waar zij zelf tegen moesten strijden! Ook was er een prijs voor het team Hogeschool Rotterdam Civiele Techniek, waar het hele festival eigenlijk om draaide: instroom van jonge mensen in de Waterbouw. We hadden ook een team van de Calvijn School in Sliedrecht.

We hebben voor hen een apart veld ingericht voor wat oefeningen, een onderling toernooi en voor wat gesnoep en waterpret. De winnaar ging naar huis met een gesigneerde bal, getekend door de beachboys van de demonstratiewedstrijd! Een prachtige volleybaldag werd met een drankje afgesloten en we kijken terug op een fantastisch toernooi!